Blog

SI T MA MBAJN CILITYSIN E KAFEVE?

Mielunë entuziast i kafesëai,

ne jemi të lumtur që më në fund të jemi në gjendje të krijojmë blogun tonë, të cilin mund ta lexoni (ndoshta edhe me një filxhan kafe ...) do të mësoni shumë gjëra interesante dhe këshilla për kafenë, vetitë e tij dhe pas disa herë do të bëheni vetë ekspert kafeje.

Epo, tema e sotme është ruajtja e kafesë dhe ruajtja e cilësisë së saj. Nëse Lapino Roaster po krijon kafe në tryezën tuaj - është dashur një udhëtim i gjatë për të arritur kupën tuaj, por udhëtimi nuk ka mbaruar akoma! Sigurisht, gjatë pjekjes, ne sigurojmë që vetëm fasulet më të larta të kafesë të arrijnë në shtëpinë tuaj, por kur hapni paketimin cilësia e kafesë duhette kujdesem ir Ju!

SI T ST RUANI KAFEN

Armiqtë më të mëdhenj të kafesë janë lagështia, oksigjeni, nxehtësia dhe drita. Të gjithë këta faktorë mund të prishin shijen e kafesë ose ta bëjnë atë edhe plotësisht të papërshtatshëm për përdorim. Qeskat tona të kafesë janë krijuar posaçërisht në mënyrë që asnjë nga këta faktorë të mos ndikojë në cilësinë e kafesë, por pasi të hapni qesen, krijoni atmosferën e duhur për kafe në mënyrë që ajo të mos ndryshojë vetitë e saj. Kështu që mbaj j± në një enë të errët, të mbyllur në temperaturë dhome (në mënyrë që asnjë ajër të mos hyjë në rezervuarin tuaj). Mund ta gjeni enën e duhur në internet ose edhe në dyqan ushqimesh, por jemi të sigurt që do të gjeni pak një enë të ngushtë, të errët ose pak ndryshuar dhe në dollapët e tyre.

SI TA BAKENI KAFE

Ruajtja e kafesë nuk është sigurisht faktori i vetëm në udhëtimin drejt filxhanit të përsosur të kafesë. Sigurisht, përgatitja e duhur e kafesë është gjithashtu shumë e rëndësishme. Ju mund të gjeni se si të bëni kafe në mënyrë korrekte në mënyra të tilla si shtypi francez, chemex ose aeropress në faqen tonë të internetit, në seksionin Kafeja jonë -> Si të Bëni Kafe.

Por ne kemi një këshillë të fundit për ju. Temperatura e ujit që zgjidhni kur bëni një filxhan kafe duhet të jetë jo më pak se 90 dhe jo më shumë se 9gradë nxehtësie. Temperaturat nën 90 gradë nuk do të tërheqin shijen e plotë të kokrrave të kafesë, dhe temperaturat mbi 94 gradë do të djegin kokrrat e kafesë dhe nuk do të përjetojnë aromën e tyre të vërtetë.

Epo, dhe pas gjithë këtyre këshillave, ju tashmë mund të shijoni në heshtje filxhanin e përkryer të kafesë me Lapino Roaster.

SKANIMI!