1. Smulkiai sumalkite norimą kavos pupelių kiekį (8–10 g vienam espresso, 16–20 g – dvigubam espresso).
  2. Suberkite kavą į kavos aparato sietelį (filtrą) ir ją švelniai suspauskite.
  3. Praskalaukite kavos aparatą su karštu vandeniu, tada užsukite sietelį su kava.
  4. Kavą leiskite 25–30 sekundžių, per kurias išbėgs 25–35 ml.

Patarimai


Jeigu kavos aparatas gamina kavą pernelyg lėtai, pabandykite kavos pupeles sumalti stambiau.

Jeigu aparatas kavą gamina per greitai, kavą sumalkite smulkiau.

Taip pat galite išbandyti kitokio dydžio kavos aparato sietelį (filtrą).

  1. 6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.
  2. Smulkiai sumalkite kavos pupeles (0,3–0,5 mm).
  3. Į Moka kavinuko apačioje esančią talpą įpilkite šilto vandens.
  4. Suberkite kavą į kavinuko filtrą.
  5. Ant viršaus uždėkite ir tvirtai prispauskite viršutinę kavinuko dalį ir uždėkite jį ant viryklės.
  6. Kavai užvirus, supilkite kavą į puodelį.

Patarimai


Kavą virkite atsargiai, kad ji nesusviltų arba nepradėtų bėgti per kavinuko viršų.

  1. Į apatinę prietaiso dalį įdėkite filtrą. Norėdami panaikinti popieriaus kvapą, užpilkite karšto vandens. Jį išpilkite.
  2. Smulkiai sumalkite 15 g kavos (0,3–0,5 mm).
  3. Suberkite kavą į „Aeropress“ kavinuką.
  4. Užpilkite kavą 92–95 °C temperatūros vandeniu, kad kava būtų apsemta ir palaukite 30 s.
  5. Pripildykite vandeniu. Palaukite 1 min.
  6. Prie prietaiso viršaus pritvirtinkite prietaiso dalį su filtru, jį apverskite ir įstatykite į puodelį.
  7. Lėtai išspauskite kavą iš prietaiso.

Patarimai


Kavą galima ruošti ir su kitokiu kavos kiekiu bei vandens temperatūra. Nebijokite eksperimentuoti. Galbūt rasite Jums labiau tinkantį variantą.

  1. 6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.
  2. Kavą sumalkite iki vidutinio rupumo (0,7–0,8 mm).
  3. Po filtro laikikliu padėkite puodelį arba stiklinę.
  4. Į laikiklį įdėkite popierinį filtrą. Užpilkite karšto vandens, kad dingtų popieriaus kvapas.
  5. Iš puodelio ar stiklinės išpilkite vandenį ir į filtrą suberkite kavą.
  6. Užpilkite kavą 92–95 °C temperatūros vandeniu ir palaukite 30 sekundžių, kol kava užpliks.
  7. Kavos ruošimo procesas neturi užtrukti ilgiau nei 3 min.

Patarimai


Ruošiant kavą „Drip“ principu yra naudojamas plonesnis filtras nei su „Chemex“.

Kava būna tirštesnės konsistencijos.

  1. 6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.
  2. Kavą sumalkite iki vidutinio rupumo (0,7–0,8 mm).
  3. Į kavinuką įdėkite filtrą, ant jo užpilkite karšto vandens, kad dingtų popieriaus kvapas.
  4. Išpilkite vandenį.
  5. Į filtrą suberkite sumaltą kavą. Užpilkite kavą 92–95 °C temperatūros vandeniu ir palaukite 30 sekundžių.
  6. Lėtai supilkite norimą vandens kiekį. Kavos ruošimo procesas neturi užtrukti ilgiau nei 4 min.

Patarimai


„Chemex“ kavinukas yra nuolatinės Niujorko modernaus meno muziejaus parodos dalis.

  1. 6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.
  2. Kavą stambiai sumalkite (1,2–1,5 mm).
  3. Suberkite kavą į kavinuką.
  4. Užpilkite kavą trupučiu vandens, kad ją apsemtų ir palaukite 30 sekundžių, kol kava atsiskleis.
  5. Užpilkite norimą vandens kiekį. Kavos gaminimo procesas užtrunka apie 4 min.

Patarimai


Kavą reikia paruošti greičiau nei per 5 minutes, kad ji netaptų karti.