Blog

10 hapa kafeje

I dashur entuziast i kafesë,

Ne në Lapino Roaster besojmë se dashuria për kafe nuk ka të bëjë vetëm me pirjen e saj çdo mëngjes ose ndarjen e saj me miqtë. Ne besojmë se për të ndjerë me të vërtetë çdo notë të mrekullueshme në kafe duhet të dimë se nga erdhi, si u rrit, si u pjek. Duke ditur se sa larg shkon kafeja para se të gjendet në filxhanët tanë, ne fillojmë të çmojmë çdo gllënjkë dhe moment më shumë.

Pra, pa ndalur asgjë më shumë, këto janë 10 hapat që kalon kafja për të qenë në filxhanët tuaj.

  1. Mbjellja e kafesë. Fasule kafeje është në të vërtetë një farë. Nëse kokrra e kafesë nuk ka kaluar tharje ose pjekje, ajo mund të mbillet. Zakonisht fasulet e kafesë mbillen fillimisht në koritë të mëdha, shpesh të ujitura. Fidanët më pas transferohen në plantacione.
  2. Korrja. Për të korrur një pemë kafeje, ajo duhet të rritet të paktën 3-4 vjet. Me kalimin e kohës, manaferrat e kuq të ndezur dhe portokalli rriten. Të korrat zakonisht korren një herë në vit. Kjo pjesë kërkon përpjekje të jashtëzakonshme njerëzore, sepse jo të gjitha plantacionet e Amerikës së Jugut e kanë të mekanizuar këtë proces.
  3. Përpunimi i qershive të kafesë. Pas korrjes, është e rëndësishme që shpejt të qëroni të gjitha qershitë dhe të hiqni fasulet e kafesë. Për këtë përdoren disa metoda. Sapo të hiqen të gjitha fasulet, ato lihen në ujë për 1-2 ditë për të ndarë plotësisht shtresën e jashtme nga fasule.
  4. Tharja e fasuleve. Tharja e kokrrave të kafesë zakonisht bëhet në platforma të mëdha para diellit.
  5. Përzgjedhja e fasuleve. Fasulet e thata kalojnë nëpër makineri që i pastrojnë plotësisht dhe zgjedhin për t'i bërë ato të gjitha me madhësinë dhe peshën e duhur.
  6. Transporti i kokrrave të kafesë. Fasulet e gjelbra të kafesë tani mund të udhëtojnë në vende të ndryshme, në pjekës të ndryshëm. Fasule kafeje jeshile nga Kolumbia, Brazili, Peruja, El Salvador gjithashtu mbërrijnë në Lapino Roaster ku ne kujdesemi për procesin e mëtejshëm.
  7. Provë kafeje. Çdo pjekës duhet të sigurojë që fasulet që vijnë të jenë të një cilësie të mirë. Po kështu, pjekësi dëshiron të sigurohet që errësira dhe mënyra e pjekjes që ata përdorin plotësojnë standardet. Prandaj, ky hap është aq i rëndësishëm saqë secila pako me sasi të mëdha kafeje të pjekur do të ishte identike, me cilësi të lartë dhe e shijshme.
  8. Pjekja e kafesë. Lapino Roaster kujdeset për këtë proces. Me një nga pjekësit më modernë të kafesë "COFFEED", ne pjekim çdo paketë kafeje ndryshe. Temperatura dhe koha e pjekjes së kokrrave të kafesë ndryshojnë. Fasulet e gjelbërta të kafesë në makinë janë gjithmonë të trazuara për të parandaluar djegien dhe skuqjen në mënyrë të barabartë.
  9. Bërja e kafesë dhe pirja e tij. Ky hap i fundit është një kënaqësi e madhe për çdo të apasionuar pas kafes apo adhurues të zakonshëm. Pothuajse të gjithë kanë mënyrën e tyre të preferuar për të bërë kafe dhe ritual. Epo, nëse nuk e keni zbuluar ende tuajin, mund të lexoni në lidhje me mënyrat më të njohura për të bërë kafe në faqen tonë të internetit.
  10. Kënaqësi. Pasi të keni bërë një filxhan kafe, ju thjesht duhet të relaksoheni dhe të kënaqeni.

 

Ne besojmë se tani do të vlerësoni edhe më shumë çdo gllënjkë kafeje. Shijoni kafenë më të shijshme të Lapino Roaster dhe zbuloni të preferuarën tuaj.

SKANIMI!