Skip to content
No results
Lapino Skrudykla – skrudintos kavos pupelės ir šviežia kava
  • Kavos pupelės
  • Malta kava
  • Programa biurams
  • Didmeninė prekyba
  • Personalizuota kava
  • Kontaktai
  • en_USEN
    • lt_LTLT
    • da_DKDA
    • etET
    • fiFI
    • de_DEDE
    • lvLV
    • pl_PLPL
    • sv_SESV
  • Parduotuvė
  • Apie mus
  • Kaip ruošti kavą?
  • Tinklaraštis
  • Galerija
  • Mano paskyra
  • Parduotuvė
  • Apie mus
  • Kaip ruošti kavą?
  • Tinklaraštis
  • Galerija
  • Mano paskyra
Lapino Skrudykla – skrudintos kavos pupelės ir šviežia kava
  • Kavos pupelės
  • Malta kava
  • Programa biurams
  • Didmeninė prekyba
  • Personalizuota kava
  • Kontaktai
  • en_USEN
    • lt_LTLT
    • da_DKDA
    • etET
    • fiFI
    • de_DEDE
    • lvLV
    • pl_PLPL
    • sv_SESV
Shopping cart0,00 € 0
Lapino Skrudykla – skrudintos kavos pupelės ir šviežia kava
Shopping cart0,00 € 0
Espresso
Smulkiai sumalkite norimą kavos pupelių kiekį (8–10 g vienam espresso, 16–20 g – dvigubam espresso).
Suberkite kavą į kavos aparato sietelį (filtrą) ir ją švelniai suspauskite.
Praskalaukite kavos aparatą su karštu vandeniu, tada užsukite sietelį su kava.
Kavą leiskite 25–30 sekundžių, per kurias išbėgs 25–35 ml.

Patarimai

  • Jeigu kavos aparatas gamina kavą pernelyg lėtai, pabandykite kavos pupeles sumalti stambiau.
  • Jeigu aparatas kavą gamina per greitai, kavą sumalkite smulkiau.
  • Taip pat galite išbandyti kitokio dydžio kavos aparato sietelį (filtrą).
Moka
6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.
Smulkiai sumalkite kavos pupeles (0,3–0,5 mm).
Į Moka kavinuko apačioje esančią talpą įpilkite šilto vandens.
Suberkite kavą į kavinuko filtrą.
Ant viršaus uždėkite ir tvirtai prispauskite viršutinę kavinuko dalį ir uždėkite jį ant viryklės.
Kavai užvirus, supilkite kavą į puodelį.

Patarimai

  • Kavą virkite atsargiai, kad ji nesusviltų arba nepradėtų bėgti per kavinuko viršų.
Aeropress
Į apatinę prietaiso dalį įdėkite filtrą. Norėdami panaikinti popieriaus kvapą, užpilkite karšto vandens. Jį išpilkite.
Smulkiai sumalkite 15 g kavos (0,3–0,5 mm).
Suberkite kavą į „Aeropress“ kavinuką.
Užpilkite kavą 92–95 °C temperatūros vandeniu, kad kava būtų apsemta ir palaukite 30 s.
Pripildykite vandeniu. Palaukite 1 min.
Prie prietaiso viršaus pritvirtinkite prietaiso dalį su filtru, jį apverskite ir įstatykite į puodelį.
Lėtai išspauskite kavą iš prietaiso.

Patarimai

  • Kavą galima ruošti ir su kitokiu kavos kiekiu bei vandens temperatūra. Nebijokite eksperimentuoti. Galbūt rasite Jums labiau tinkantį variantą.
Filtras „Drip“
6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.
Kavą sumalkite iki vidutinio rupumo (0,7–0,8 mm).
Po filtro laikikliu padėkite puodelį arba stiklinę.
Į laikiklį įdėkite popierinį filtrą. Užpilkite karšto vandens, kad dingtų popieriaus kvapas.
Iš puodelio ar stiklinės išpilkite vandenį ir į filtrą suberkite kavą.
Užpilkite kavą 92–95 °C temperatūros vandeniu ir palaukite 30 sekundžių, kol kava užpliks.
Kavos ruošimo procesas neturi užtrukti ilgiau nei 3 min.

Patarimai

  • Ruošiant kavą „Drip“ principu yra naudojamas plonesnis filtras nei su „Chemex“.
  • Kava būna tirštesnės konsistencijos.
„Chemex“
6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.
Kavą sumalkite iki vidutinio rupumo (0,7–0,8 mm).
Į kavinuką įdėkite filtrą, ant jo užpilkite karšto vandens, kad dingtų popieriaus kvapas.
Išpilkite vandenį.
Į filtrą suberkite sumaltą kavą. Užpilkite kavą 92–95 °C temperatūros vandeniu ir palaukite 30 sekundžių.
Lėtai supilkite norimą vandens kiekį. Kavos ruošimo procesas neturi užtrukti ilgiau nei 4 min.

Patarimai

  • „Chemex“ kavinukas yra nuolatinės Niujorko modernaus meno muziejaus parodos dalis.
„French Press“
6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.
Kavą stambiai sumalkite (1,2–1,5 mm).
Suberkite kavą į kavinuką.
Užpilkite kavą trupučiu vandens, kad ją apsemtų ir palaukite 30 sekundžių, kol kava atsiskleis.
Užpilkite norimą vandens kiekį. Kavos gaminimo procesas užtrunka apie 4 min.

Patarimai

  • Kavą reikia paruošti greičiau nei per 5 minutes, kad ji netaptų karti.

Tobulas pasirinkimas

Lapino skrudykla - šviežiai skrudintos kavos pupelės iš įvairių pasaulio vietų į Jūsų puodelius visoje Lietuvoje Susipažinkite su mūsų procesu.

Greitas pristatymas

Užsakant darbo metu, pristatysime per 72 h!
Plačiau apie apmokėjimo būdus ir pristatymą.

Kokybės garantija

Lapino skrudykloje - tik kruopščiai atrinktos pupelės ir aukščiausio meistriškumo skrudinimas. Skaityti daugiau.
  • Apmokėjimo būdai ir pristatymas
  • Sąlygos ir nuostatos
  • Privatumo politika
  • Mano paskyra
  • Krepšelis
  • Kontaktai

Lapino skrudykla, UAB © 2025. Visos teisės saugomos.