Auginta derlinguose Santa Rosa slėniuose, praturtintuose ugnikalnių dirvožemiu. Skonis gerai subalansuotas, su šokolado natomis ir subtiliu saldumu. Kava, kuri patiks tiek espresso, tiek filtro mėgėjams.
Gvatemalos Santa Rosa regionas garsėja derlingu dirvožemiu, praturtintu ugnikalnių mineralais. Pupelės auga aukštumose, kur klimatas leidžia joms bręsti lėtai, įgaunant ypatingą skonio gilumą. Vidutinis skrudinimas išryškina šokolado saldumą ir subtilų vaisiškumą. Kiekviename gurkšnyje atsiskleidžia pilnavertis ir elegantiškas profilis. Tai kava, kuri puikiai tinka įvairiems paruošimo būdams – nuo espresso iki filtro. Ji yra turtinga, bet ne per sunki, todėl mėgstama įvairių kavos entuziastų. „Guatemala“ – tai skonis, kuris sujungia ugnikalnių galią ir subtilią harmoniją.
Smulkiai sumalkite norimą kavos pupelių kiekį (8–10 g vienam espresso, 16–20 g – dvigubam espresso).Suberkite kavą į kavos aparato sietelį (filtrą) ir ją švelniai suspauskite.Praskalaukite kavos aparatą su karštu vandeniu, tada užsukite sietelį su kava.Kavą leiskite 25–30 sekundžių, per kurias išbėgs 25–35 ml.
Patarimai
Jeigu kavos aparatas gamina kavą pernelyg lėtai, pabandykite kavos pupeles sumalti stambiau.
Jeigu aparatas kavą gamina per greitai, kavą sumalkite smulkiau.
Taip pat galite išbandyti kitokio dydžio kavos aparato sietelį (filtrą).
Moka
6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.Smulkiai sumalkite kavos pupeles (0,3–0,5 mm).Į Moka kavinuko apačioje esančią talpą įpilkite šilto vandens.Suberkite kavą į kavinuko filtrą.Ant viršaus uždėkite ir tvirtai prispauskite viršutinę kavinuko dalį ir uždėkite jį ant viryklės.Kavai užvirus, supilkite kavą į puodelį.
Patarimai
Kavą virkite atsargiai, kad ji nesusviltų arba nepradėtų bėgti per kavinuko viršų.
Aeropress
Į apatinę prietaiso dalį įdėkite filtrą. Norėdami panaikinti popieriaus kvapą, užpilkite karšto vandens. Jį išpilkite.Smulkiai sumalkite 15 g kavos (0,3–0,5 mm).Suberkite kavą į „Aeropress“ kavinuką.Užpilkite kavą 92–95 °C temperatūros vandeniu, kad kava būtų apsemta ir palaukite 30 s.Pripildykite vandeniu. Palaukite 1 min.Prie prietaiso viršaus pritvirtinkite prietaiso dalį su filtru, jį apverskite ir įstatykite į puodelį.Lėtai išspauskite kavą iš prietaiso.
Patarimai
Kavą galima ruošti ir su kitokiu kavos kiekiu bei vandens temperatūra. Nebijokite eksperimentuoti. Galbūt rasite Jums labiau tinkantį variantą.
Filtras „Drip“
6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.Kavą sumalkite iki vidutinio rupumo (0,7–0,8 mm).Po filtro laikikliu padėkite puodelį arba stiklinę.Į laikiklį įdėkite popierinį filtrą. Užpilkite karšto vandens, kad dingtų popieriaus kvapas.Iš puodelio ar stiklinės išpilkite vandenį ir į filtrą suberkite kavą.Užpilkite kavą 92–95 °C temperatūros vandeniu ir palaukite 30 sekundžių, kol kava užpliks.Kavos ruošimo procesas neturi užtrukti ilgiau nei 3 min.
Patarimai
Ruošiant kavą „Drip“ principu yra naudojamas plonesnis filtras nei su „Chemex“.
Kava būna tirštesnės konsistencijos.
„Chemex“
6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.Kavą sumalkite iki vidutinio rupumo (0,7–0,8 mm).Į kavinuką įdėkite filtrą, ant jo užpilkite karšto vandens, kad dingtų popieriaus kvapas.Išpilkite vandenį.Į filtrą suberkite sumaltą kavą. Užpilkite kavą 92–95 °C temperatūros vandeniu ir palaukite 30 sekundžių.Lėtai supilkite norimą vandens kiekį. Kavos ruošimo procesas neturi užtrukti ilgiau nei 4 min.
Patarimai
„Chemex“ kavinukas yra nuolatinės Niujorko modernaus meno muziejaus parodos dalis.
„French Press“
6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.Kavą stambiai sumalkite (1,2–1,5 mm).Suberkite kavą į kavinuką.Užpilkite kavą trupučiu vandens, kad ją apsemtų ir palaukite 30 sekundžių, kol kava atsiskleis.Užpilkite norimą vandens kiekį. Kavos gaminimo procesas užtrunka apie 4 min.
Patarimai
Kavą reikia paruošti greičiau nei per 5 minutes, kad ji netaptų karti.
Ką mes darome
Turime vieną moderniausių kavos skrudyklų “COFFEED” ir didelę aistrą skrudinti. „Lapino Skrudyklos“ šeima užtikrina tikrąją itališko stiliaus espreso ir kavos esmę kartu su vietinio skrudintojo patogumu ir aptarnavimu. Mūsų kavos skrudykla užtikrina aromatingą, šviežią ir aukščiausios kokybės kavą.
Mūsų paslaugos
Aukščiausios kokybės kavos skrudinimas naudojant naujausias technologijas. Šviežios skrudintos arabikos kavos ir Arabikos kavos mišinių tiekimas kavos gamintojams ir prekybos centrams.
Mūsų misija
Suteikti galimybę kiekvienam mėgautis šviežiai skrudinta kava iš viso pasaulio.
Panašūs produktai
SALE
Pasirinkti savybes
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Stiprus ir ryškus, tikras kavos „prezidentas“. Intensyvus aromatas ir gilus skonis pažadina ir suteikia jėgų. Tobula kava tiems, kurie vertina išraiškingą ir energingą charakterį.
Kilmė:
Pietų Amerika
Savybės:
Sausainiai
Šokoladas
24,99 €— or subscribe to save 10%
Pasirinkti savybes
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
21 dieną burbono statinėje brandintos žalios kavos pupelės sugeria burbono aromatą – ąžuolo, vanilės ir karamelės natas. Tik tada jos skrudinamos, atskleisdamos gylį, šilumą ir subtilų burbono charakterį.
Kilmė:
Pietų Amerika
Savybės:
Karamelė
Vanilė
19,99 €
SALE
Pasirinkti savybes
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Drąsi ir žemiška kava su cinamono ir rudojo cukraus užuominomis. Indonezijos kavos garsėja ryškiu charakteriu, kurį mėgsta ieškantys gilesnio, egzotiško skonio.
Kilmė:
Indonezija
Savybės:
Juodas šokoladas
Riešutai
Rudasis cukrus
14,50 €— or subscribe to save 10%
Tobulas pasirinkimas
Lapino skrudykla - šviežiai skrudintos kavos pupelės iš įvairių pasaulio vietų į Jūsų puodelius visoje Lietuvoje Susipažinkite su mūsų procesu.