Aprašymas
“BAD ASS WOMAN” ROAST
“Bad ass woman” yra mūsų turimo tamsiausio skrudinimo kavos pupelės. Jos puikiai tinka žmonėms, kurie mėgaujasi stipria kava. Kavos pupelėse slypintis natūralus cukrus dėl ilgo skrudinimo proceso karamelizuojasi, suteikdamas kavai ypatingo saldumo ir aromato. Ši kavos pupelių rūšis, skirta gaminti kavą „drip“ principu, išsiskiria karameline struktūra, mažu rūgštingumu ir ilgai išliekančiu skrudinimo poskoniu. Išlikite BLOGOS!
Savybės: šokoladiniai sausainiai | tabakas
Kilmė: Pietų Amerika
TAMSUS SKRUDINIMAS
DAUGIAU APIE MUS:
KĄ MES DAROME – turime vieną moderniausių kavos skrudyklų “COFFEED” ir didelę aistrą skrudinti. „Lapino Skrudyklos“ šeima užtikrina tikrąją itališko stiliaus espreso ir kavos esmę kartu su vietinio skrudintojo patogumu ir aptarnavimu. Mūsų kavos skrudykla užtikrina aromatingą, šviežią ir aukščiausios kokybės kavą.
MŪSŲ PASLAUGOS – Aukščiausios kokybės kavos skrudinimas naudojant naujausias technologijas. Šviežios skrudintos arabikos kavos ir Arabikos kavos mišinių tiekimas kavos gamintojams ir prekybos centrams.
MŪSŲ MISIJA. Suteikti galimybę kiekvienam mėgautis šviežiai skrudinta kava iš viso pasaulio.
KAIP RUOŠTI LAPINO SKRUDYKLA KAVĄ
French press:
- 6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.
- Kavą stambiai sumalkite (1,2–1,5 mm).
- Suberkite kavą į kavinuką.
- Užpilkite kavą trupučiu vandens, kad ją apsemtų ir palaukite 30 sekundžių, kol kava atsiskleis.
- Užpilkite norimą vandens kiekį. Kavos gaminimo procesas užtrunka apie 4 min.
Patarimai:
Kavą reikia ruošti apie penkias minutes, kad ji šiek tiek atvėstų ir kad galėtumėte pajausti visos kavos poskonius.
Espresso paruošimas:
- Smulkiai sumalkite norimą kavos pupelių kiekį (8–10 g vienam espresso, 16–20 g – dvigubam espresso).
- Suberkite kavą į kavos aparato sietelį (filtrą) ir ją švelniai suspauskite
- Praskalaukite kavos aparatą su karštu vandeniu, tada užsukite sietelį su kava.
- Kavą leiskite 25–30 sekundžių, per kurias išbėgs 25–35 ml.
Aeropress:
- Į apatinę prietaiso dalį įdėkite filtrą. Norėdami panaikinti popieriaus kvapą, užpilkite karšto vandens. Jį išpilkite
- Smulkiai sumalkite 15 g kavos (0,3–0,5 mm).
- Suberkite kavą į „Aeropress“ kavinuką.
- Suberkite kavą į „Aeropress“ kavinuką.
- Pripildykite vandeniu. Palaukite 1 min.
- Prie prietaiso viršaus pritvirtinkite prietaiso dalį su filtru, jį apverskite ir įstatykite į puodelį.
- Lėtai išspauskite kavą iš prietaiso.
Patarimai:
Kavą galima ruošti ir su kitokiu kavos kiekiu bei vandens temperatūra. Nebijokite eksperimentuoti. Galbūt rasite Jums labiau tinkantį variantą.
Drip metodas:
- 6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.
- Kavą sumalkite iki vidutinio rupumo (0,7–0,8 mm).
- Po filtro laikikliu padėkite puodelį arba stiklinę.
- Į laikiklį įdėkite popierinį filtrą. Užpilkite karšto vandens, kad dingtų popieriaus kvapas.
- Iš puodelio ar stiklinės išpilkite vandenį ir į filtrą suberkite kavą.
- Užpilkite kavą 92–95 °C temperatūros vandeniu ir palaukite 30 sekundžių, kol kava užpliks.
- Kavos ruošimo procesas neturi užtrukti ilgiau nei 3 min.
Patarimai:
Ruošiant kavą „Drip“ principu yra naudojamas plonesnis filtras nei su „Chemex“. Kava būna tirštesnės konsistencijos.
Kava ”Chemex”:
- 6 g kavos paruoškite 100 ml vandens
- Kavą sumalkite iki vidutinio rupumo (0,7–0,8 mm).
- Į kavinuką įdėkite filtrą, ant jo užpilkite karšto vandens, kad dingtų popieriaus kvapas.
- Išpilkite vandenį.
- Į filtrą suberkite sumaltą kavą. Užpilkite kavą 92–95 °C temperatūros vandeniu ir palaukite 30 sekundžių.
- Lėtai supilkite norimą vandens kiekį. Kavos ruošimo procesas neturi užtrukti ilgiau nei 4 min.