Jeigu kavos aparatas gamina kavą pernelyg lėtai, pabandykite kavos pupeles sumalti stambiau.
Jeigu aparatas kavą gamina per greitai, kavą sumalkite smulkiau.
Taip pat galite išbandyti kitokio dydžio kavos aparato sietelį (filtrą).
Kavą virkite atsargiai, kad ji nesusviltų arba nepradėtų bėgti per kavinuko viršų.
Kavą galima ruošti ir su kitokiu kavos kiekiu bei vandens temperatūra. Nebijokite eksperimentuoti. Galbūt rasite Jums labiau tinkantį variantą.
Ruošiant kavą „Drip“ principu yra naudojamas plonesnis filtras nei su „Chemex“.
Kava būna tirštesnės konsistencijos.
„Chemex“ kavinukas yra nuolatinės Niujorko modernaus meno muziejaus parodos dalis.
Kavą reikia paruošti greičiau nei per 5 minutes, kad ji netaptų karti.