Espresso
Patarimai
- Jeigu kavos aparatas gamina kavą pernelyg lėtai, pabandykite kavos pupeles sumalti stambiau.
- Jeigu aparatas kavą gamina per greitai, kavą sumalkite smulkiau.
- Taip pat galite išbandyti kitokio dydžio kavos aparato sietelį (filtrą).
Moka
Patarimai
- Kavą virkite atsargiai, kad ji nesusviltų arba nepradėtų bėgti per kavinuko viršų.
Aeropress
Patarimai
- Kavą galima ruošti ir su kitokiu kavos kiekiu bei vandens temperatūra. Nebijokite eksperimentuoti. Galbūt rasite Jums labiau tinkantį variantą.
Filtras „Drip“
Patarimai
- Ruošiant kavą „Drip“ principu yra naudojamas plonesnis filtras nei su „Chemex“.
- Kava būna tirštesnės konsistencijos.
„Chemex“
Patarimai
- „Chemex“ kavinukas yra nuolatinės Niujorko modernaus meno muziejaus parodos dalis.
„French Press“
Patarimai
- Kavą reikia paruošti greičiau nei per 5 minutes, kad ji netaptų karti.