fbpx
 

Tinklaraštis

10 KAVOS KELIO ŽINGSIŲ

Mielas kavos entuziaste,

Mes, Lapino Skrudykloje, manome, kad meilė kavai yra ne tik jos gėrimas kiekvieną rytą ar dalinimasis su draugais. Mes tikime, kad norėdami tikrai pajausti kiekvieną nuostabią natą kavoje turime žinoti iš kur ji atkeliavo, kaip augo, kaip buvo skrudinta. Žinant kokį ilgą kelią nueina kava kol atsiduria mūsų puodeliuose mes pradedame labiau branginti kiekvieną gurkšnį ir akimirką.

Taigi, nieko daugiau nebetempiant, tai yra 10 žingsnių kuriuos praeina kava, kad būtų Jūsų puodeliuose.

  1. Kavos sodinimas. Kavos pupelė iš tiesų yra sėkla. Jei kavos pupelė nepraėjo džiovinimo ar skrudinimo, ji gali būti pasodinta. Dažniausiai kavos pupelės iš pradžių yra pasodinamos į didelius lovius, dažnai laistomos. Po to daigai perkeliami į plantacijas.
  2. Derliaus nuėmimas. Norint nuimti derlių nuo kavamedžio, jis turi augti bent 3-4 metus. Atėjus laikui užauga ryškiai raudonos ir oranžinės uogytės, vadinamos kavos vyšniomis. Derlius dažniausiai nuimamas vieną kartą per metus. Ši dalis reikalauja milžiniškų žmogaus pastangų, nes ne visose Pietų Amerikos plantacijose šis procesas yra mechanizuotas.
  3. Kavos vyšnaičių apdorojimas. Nuėmus derlių svarbu greitai išlupti visas vyšnaites ir išimti kavos pupeles. Tam naudojami keli būdai. Kai visos pupelės yra išimtos, jos paliekamos 1-2 dienas vandenyje, kad pilnai atsiskirtų išorinis sluoksnis nuo pupelės.
  4. Pupelių džiovinimas. Kavos pupelių džiovinimas dažniausiai vyksta ant didelių platformų prieš saulę.
  5. Pupelių atrinkimas. Išdžiovintos pupelės praeina pro mašinas, kurios pilnai jas išvalo, ir atrenka, kad visos būtų tinkamo dydžio ir svorio.
  6. Kavos pupelių transportavimas. Žalios kavos pupelės dabar gali keliauti į įvairias šalis, į įvairias skrudyklas. Žalios kavos pupelės iš Kolumbijos, Brazilijos, Peru, Salvadoro taip pat atkeliauja ir į Lapino Skrudykla kur tolimesniu procesu pasirūpiname mes.
  7. Kavos ragavimas. Kiekviena skrudykla turi pasirūpinti, kad atkeliavusios pupelės būtų kokybiškos. Lygiai taip pat skrudykla nori įsitikinti, kad jų naudojamas skrudinimo tamsumas ir būdas atitinka standartus. Todėl šis žingsnis yra toks svarbus, kad vėliau skrudinant didelius kiekius kavos kiekvienas pakelis būtų identiškas, kokybiškas ir skanus.
  8. Kavos skrudinimas. Šiuo procesu pasirūpina Lapino Skrudykla. Su viena moderniausių kavos skrudyklų “COFFEED” kiekvieną kavos pakelį skrudiname skirtingai. Kavos pupelių skrudinimo temperatūra ir laikas skiriasi. Žalios kavos pupelės mašinoje visada yra maišomos, kad nesudegtų ir apskrustų tolygiai.
  9. Kavos paruošimas ir gėrimas. Šis paskutinis žingsnis yra didelis malonumas kiekvienam kavos entuziastui ar paprastam mėgėjui. Beveik kiekvienas turime savo mėgstamą kavos paruošimo būdą ir ritualą. Na, o jei Jūs dar savo neatradote, apie pačius populiariausius kavos paruošimo būdus galite pasiskaityti mūsų tinklalapyje.
  10. Mėgavimasis. Pasidarius puodelį kavos reikia tik atsipalaiduoti ir mėgautis.

 

Tikime, kad dabar dar labiau branginsite kiekvieną kavos gurkšnį. Mėgaukitės Lapino Skrudykla skaniausia kava ir atraskite savo mėgstamiausią.

SKANAUS!