Kolumbijos kava – pasaulinė kokybės klasika. Pasižymi puikiu balansu, švelniu rūgštumu ir sodriu saldumu. Ji idealiai tinka tiek espresso, tiek pieno gėrimams.
Kolumbija yra viena garsiausių kavos augintojų pasaulyje ir lyderė plautos arabikos gamyboje. Pupelės iš šio regiono garsėja ypatingu balansu tarp rūgštumo, saldumo ir sodrumo. Vidutinis skrudinimas atskleidžia jų turtingą aromatą ir švelnią tekstūrą. Skonyje galima pajusti kakavos, karamelės bei subtilių vaisių natas. Tai universali kava, tinkanti tiek espresso, tiek pieno gėrimams. Kolumbijos kava – tai kokybės simbolis ir patikimas pasirinkimas kasdienai. Ji įkūnija klasikinį kavos skonį, kurio ieško daugelis.
Smulkiai sumalkite norimą kavos pupelių kiekį (8–10 g vienam espresso, 16–20 g – dvigubam espresso).Suberkite kavą į kavos aparato sietelį (filtrą) ir ją švelniai suspauskite.Praskalaukite kavos aparatą su karštu vandeniu, tada užsukite sietelį su kava.Kavą leiskite 25–30 sekundžių, per kurias išbėgs 25–35 ml.
Patarimai
Jeigu kavos aparatas gamina kavą pernelyg lėtai, pabandykite kavos pupeles sumalti stambiau.
Jeigu aparatas kavą gamina per greitai, kavą sumalkite smulkiau.
Taip pat galite išbandyti kitokio dydžio kavos aparato sietelį (filtrą).
Moka
6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.Smulkiai sumalkite kavos pupeles (0,3–0,5 mm).Į Moka kavinuko apačioje esančią talpą įpilkite šilto vandens.Suberkite kavą į kavinuko filtrą.Ant viršaus uždėkite ir tvirtai prispauskite viršutinę kavinuko dalį ir uždėkite jį ant viryklės.Kavai užvirus, supilkite kavą į puodelį.
Patarimai
Kavą virkite atsargiai, kad ji nesusviltų arba nepradėtų bėgti per kavinuko viršų.
Aeropress
Į apatinę prietaiso dalį įdėkite filtrą. Norėdami panaikinti popieriaus kvapą, užpilkite karšto vandens. Jį išpilkite.Smulkiai sumalkite 15 g kavos (0,3–0,5 mm).Suberkite kavą į „Aeropress“ kavinuką.Užpilkite kavą 92–95 °C temperatūros vandeniu, kad kava būtų apsemta ir palaukite 30 s.Pripildykite vandeniu. Palaukite 1 min.Prie prietaiso viršaus pritvirtinkite prietaiso dalį su filtru, jį apverskite ir įstatykite į puodelį.Lėtai išspauskite kavą iš prietaiso.
Patarimai
Kavą galima ruošti ir su kitokiu kavos kiekiu bei vandens temperatūra. Nebijokite eksperimentuoti. Galbūt rasite Jums labiau tinkantį variantą.
Filtras „Drip“
6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.Kavą sumalkite iki vidutinio rupumo (0,7–0,8 mm).Po filtro laikikliu padėkite puodelį arba stiklinę.Į laikiklį įdėkite popierinį filtrą. Užpilkite karšto vandens, kad dingtų popieriaus kvapas.Iš puodelio ar stiklinės išpilkite vandenį ir į filtrą suberkite kavą.Užpilkite kavą 92–95 °C temperatūros vandeniu ir palaukite 30 sekundžių, kol kava užpliks.Kavos ruošimo procesas neturi užtrukti ilgiau nei 3 min.
Patarimai
Ruošiant kavą „Drip“ principu yra naudojamas plonesnis filtras nei su „Chemex“.
Kava būna tirštesnės konsistencijos.
„Chemex“
6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.Kavą sumalkite iki vidutinio rupumo (0,7–0,8 mm).Į kavinuką įdėkite filtrą, ant jo užpilkite karšto vandens, kad dingtų popieriaus kvapas.Išpilkite vandenį.Į filtrą suberkite sumaltą kavą. Užpilkite kavą 92–95 °C temperatūros vandeniu ir palaukite 30 sekundžių.Lėtai supilkite norimą vandens kiekį. Kavos ruošimo procesas neturi užtrukti ilgiau nei 4 min.
Patarimai
„Chemex“ kavinukas yra nuolatinės Niujorko modernaus meno muziejaus parodos dalis.
„French Press“
6 g kavos paruoškite 100 ml vandens.Kavą stambiai sumalkite (1,2–1,5 mm).Suberkite kavą į kavinuką.Užpilkite kavą trupučiu vandens, kad ją apsemtų ir palaukite 30 sekundžių, kol kava atsiskleis.Užpilkite norimą vandens kiekį. Kavos gaminimo procesas užtrunka apie 4 min.
Patarimai
Kavą reikia paruošti greičiau nei per 5 minutes, kad ji netaptų karti.
Ką mes darome
Turime vieną moderniausių kavos skrudyklų “COFFEED” ir didelę aistrą skrudinti. „Lapino Skrudyklos“ šeima užtikrina tikrąją itališko stiliaus espreso ir kavos esmę kartu su vietinio skrudintojo patogumu ir aptarnavimu. Mūsų kavos skrudykla užtikrina aromatingą, šviežią ir aukščiausios kokybės kavą.
Mūsų paslaugos
Aukščiausios kokybės kavos skrudinimas naudojant naujausias technologijas. Šviežios skrudintos arabikos kavos ir Arabikos kavos mišinių tiekimas kavos gamintojams ir prekybos centrams.
Mūsų misija
Suteikti galimybę kiekvienam mėgautis šviežiai skrudinta kava iš viso pasaulio.
Panašūs produktai
SALE
Pasirinkti savybes
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Ryški, citrusinė kava, būdinga Rytų Afrikos regionui. Tanzanijos pupelės išsiskiria vaisišku gaivumu, kuris maloniai gaivina kiekvieną gurkšnį. Tobulas pasirinkimas mėgstantiems šviesų ir gyvybingą skonį.
Kilmė:
Tanzanija
Savybės:
Juodosios vyšnios
Karamelė
Mandarinas
Šokolado sirupas
14,50 €— or subscribe to save 10%
SALE
Pasirinkti savybes
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Atraskite šokolado pasaulį kavos puodelyje su „Chocolate Fever“ rinkiniu. Hondūro, Peru ir Meksikos pupelės džiugina kakavos, karamelės bei riešutų natomis, papildytomis subtiliu vaisiškumu. Tai rinkinys, skirtas tikriems šokolado mėgėjams, ieškantiems harmoningos ir rafinuotos kavos patirties.
Kilmė:
Pietų Amerika
Savybės:
Karamelė
Šokoladas
Tropiniai vaisiai
43,50 €36,98 €— or subscribe to save 10%
SALE
Pasirinkti savybes
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Mūsų tamsiausias mišinys, skirtas mėgstantiems itin stiprią kavą. Ilgas skrudinimo procesas suteikia karamelišką struktūrą ir mažą rūgštingumą. Kava, kuri spinduliuoja jėgą ir palieka ilgai išliekantį poskonį.
Kilmė:
Pietų Amerika
Savybės:
Sausainiai
Tabakas
24,99 €— or subscribe to save 10%
Tobulas pasirinkimas
Lapino skrudykla - šviežiai skrudintos kavos pupelės iš įvairių pasaulio vietų į Jūsų puodelius visoje Lietuvoje Susipažinkite su mūsų procesu.